Hvad?

Hvad tilbyder Havearkitekten?

Hos Havearkitekten kan du få rådgivning om din have i netop det omfang, du har brug for. Jeg tilbyder både at udarbejde skitseforslag på stedet og at tegne helt gennemarbejdede haveplaner, som bliver færdiggjort på tegnestuen.

Skitseforslag
Jeg udfører ofte haveskitser på stedet. Det er en intensiv proces, hvor du selv deltager aktivt. Jeg lytter til dine ønsker og tanker, og samtidig kommer jeg selv med masser af idéer til formgivning og valg af planter. Jeg skitserer løbende under besøget og i løbet af 3-5 timer når vi sammen frem til en færdig skitse samt en liste over de planter, du skal bruge. Ved et skitseforslag er det en stor hjælp for mig og vi får udnyttet tiden optimalt, hvis du på forhånd har en opmåling af haven klar. Ud fra en beliggenhedsplan, der viser grundens omrids og husets placering på grunden, laver du en opmåling i 1:100, hvor alle døre, vinduer samt bevaringsværdige ting som træer, buske, carporte, belægninger osv. er angivet.

Haveplan
Ved udarbejdelse af en gennemarbejdet haveplan taler vi først under et besøg dine ønsker til din kommende have nøje igennem, så hovedstrukturen for formgivning og plantevalg er aftalt. Derefter måler jeg haven op, og tager det hele med tilbage på tegnestuen. På tegnestuen arbejder jeg videre, afprøver forskellige løsninger, udvælger én og udarbejder derefter en målfast haveplan, der præcist angiver belægningsformer og bedenes placering. I en tilhørende planteliste er beplantningen til hvert enkelt bed i haven beskrevet mht. plantevalg, plantetæthed og kommende pleje, hvilket vil sikre, at din have vil komme til at fungere fremover og samtidig fremstå spændende og frodig. Typisk fakturering: 3 timers besøg, 1 times opmåling samt 15-25 timer på tegnestuen.

Prisen for de to første timer er i alt 2800 kr. inkl. moms. Prisen for efterfølgende timer er 1150 kr. inkl. moms per time. Kørsel over 50 km fra tegnestuen faktureres efter statens takster. Inkluderet i den totale pris er efterfølgende ubegrænset telefonisk rådgivning.

Jeg reserverer altid en hel dag til et besøg, så du behøver ikke på forhånd beslutte dig for, om du vil have en skitse eller en haveplan.

Nr.    Mærke     Antal    Navn og bemærkninger 
2 Perikon, ‘Hypericum Autumn Blaze’,
0,75 m høj, yndefuld, fingrenet busk,
grønne, ovale blade, gule blomster
juli-okt, rigtblomstrende, store, meget
dekorative, rødlige bær.
Eventuelle visne grenspidser klippes
af i april.
Planteafstand: 0,5 m
8 Rose ‘Flora Danica’,
varmgul-orange
storblomstret rose juli-sept.,
middelstærk duft, 60-80 cm høj,
kraftig vækst, mørkegrønne, let
rødlige blade, god til afskæring.
Hvert år i april skæres rosen tilbage
til halv højde, klip over en udadvendt
knop. Klip løbende visne
blomsterstande af, da det
fremmer remonteringen.
Planteafstand: 0,4 m